Kategorier
Resor

Två veckor i Gent

Morgonvyn från hotellet.

Gent, Belgien: Är pressansvarig för en övning med europeiska journalister, sådana som skriver om transporter och lastbilar. Volvo visar upp en hybridlastbil för sophämtning.  

Varje dag är sig lik. Tekniska presentationer, lunch, tekniska presentationer. Håller ett tal som aldrig känns bra eftersom jag inte tror på det jag har skrivit. Paus. Strövar omkring. Ett glas vitt vin i restaurangen. Kollar in förberedelserna, att mikrofon och högtalare är på plats. Två timmar middag med journalister. En rejäl köttstek. Två glas rött. Nåt starkt till kaffet och tröga konversationer på dålig engelska (förutom med britter och holländare). Tackar gästerna via mikrofonen. Önskar god natt.

Alltså, aningen enahanda. Men i bagaget finns en spännande sak. Min första digitala kamera som kan ta bra bilder. En Canon D50. Den återupplivar fotointresset som slocknade i mörkrummet. På min lediga tid, varje dag mellan fyra och sju på eftermiddagen, tar jag kameran och upptäcket den fantastiska staden Gent, som jag så många gånger varit i, men aldrig sett.

Kameran ska förändra tillvaron. Jag kommer att byta upp mig ytterligare efterhand, och ta tiotusentals bilder. D50:n säljer jag till syster K. Hon gillar den inte.

Ledig mellan 16:00 och 19:00. Vandrar omkring i den vackra staden med nykameran. Lycklig i dimman. (Gent 2007)
Kanalen i centrum. (Gent 2007)
Aningen inklämt, kan man tycka. (Gent 2007)
visit/share/like
Dela
Dela
close

Share

Get new posts by email: